Automata váltó olajcsere

dav

Automata váltó olajcsere

A legtöbb gyártó mostanában már nem beszél örök életű váltóolajról, így van ez a volvo v60PHEV típusnál is, ahol …használatfüggően ugyan…de 90 000 km az intervallum.

A váltó olaj cseréje mindig is „kényes” téma volt. Sokat hallottunk ár az olajcsere után meghibásodott váltókról. Ezek a váltók javarészt a szakszerűtlen olajcserék áldozatai.

Szakszerűtlennek nevezem azt a fajta olajcserét ,ahol leveszik a kartert,kicserélik a szűrőt,leengednek 3-4 liter használt olajat(ezzel a technológiával nem jön le több) és ennyi a munka elvégezve. A maradék 4-5 liter használt olaj viszont benne marad a váltóban.

Az általunk kínált olajcsere 95% hatékonyságú!

Ez annyit jelet,hogy a váltóban lévő összes olajmennyiség 95-97%-át ki tudjunk cserélni egy LAUNCH CAT501s típusú  gép segítségével. Ami azon kívül,hogy lecseréli az olajat és visszatölti a váltóba a megfelelő olajmennyiséget ,egy speciális mosófolyadéknak köszönhetően ki is takarítja a szennyeződéseket a váltóból.

Személyes tapasztalatom:

Az én autóm is egy v60PHEV több mint 300 000 km futásteljesítménnyel….

Ő szokott lenni a tesztalany bármiféle új technológia bevezetésénél, így volt ez a váltó olajcserénél is J

Komoly probléma nem volt a váltóval csak annyi, hogy a 2. fokozatot nem a legszebben váltotta. Kicseréltük az olajat és a váltó „kisimult”,nyoma sincs csúnya váltásnak. Félreértés ne essék….az olajcsere nem csodaszer!Kisebb egyenetlenségeket kisimíthat,de egy hibás váltó nem fog tőle megjavulni.  A művelet óta kb 5000 km mentem az autóval problémamentesen!Így már bátran ajánlom minden V60PHEV tulajnak az olajcserét(ami hosszabb távon mindenképp olcsóbb egy váltójavításnál).

Ha kérésetek van,keressetek bátran ! J

Üdv.:

Mátrai Zoltán

V60service

4 thoughts on “Automata váltó olajcsere

 1. Tófalvy József says:

  Szeretnék olvasni az aotomata váltó 5000 km utáni “életéről” is, mivel másfél évvel ezelőtt vettem egy CX60
  Nekem egy TF-80SC típusú váltóm van, az előző tulajok “elfelejtettek” olajat cserélni a váltóba. Nem tudom, hogy én most 226 ezer km. után mit tegyek, cseréljek olajat a váltónba vagy mre?

  • Mátrai Zoltán says:

   Üdv
   Mindenképp érdemes!
   Nagyon sok v60phev(hybrid) típusú autóban cseréltük már le a váltó olajat hasonló futással….az ügyfeleink olajcsere utáni tapasztalata nagyon pozitív 🙂
   Ha gondolja ugorjon ki hozzánk és megmutatom az before-after olajat .Utánna nem lesz több kérdés,hogy cseréljük e vagy sem 😉
   De kérem hívjon fel és szívesen válaszolok a kérdéseire.
   Mátrai Zoltán
   06302224616

 2. Dietrich Dávid says:

  Kedves Zoltán! Egy Volvo s60 D5 2011 boldog tulajdonosa vagyok, az autóban jelenleg 134000 km van, 97e km-nél történt váltó olaj csere a kocsiban (nem az Ön által leírt speciális módszerrel). Érezhetően jobb lett utána a váltó, viszont nemrégiben előjött egy olyan hiba amit Ön fentebb írt: hosszabb városon kívüli út után (50-100 km) 3-as ból 2-esbe visszakapcsolásnál ránt egyet a váltó. Ezt követően 5-6 szor még megcsinálja és utána rendesen működik. Kérdésem az lenne, hogy az Önök által elvégzett olajcsere megoldhatja-e ezt a problémát?
  Köszönettel:
  Dietrich Dávid

  • Mátrai Zoltán says:

   A hiba pontos ismeretekhez hibakodok kellenek….nélküle sajnos nem tudjuk megállapítani a rangatas okát
   Üdv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *